نگهداری خودرو

ترمز esc چیست؟

ترمز ESC

ترمز esc  یا کنترل پایداری الکترونیکی (Electronic Stability Control) به جلوگیری از لغزش وسیله نقلیه و از دست دادن کنترل وسیله نقلیه توسط راننده در هنگام پیچیدن، ترمز شدید یا انجام مانور ناگهانی کمک می‌کند. فناوری ESC به طور خودکار ترمزها را فعال خواهد کرد تا به هدایت خودرو در جهت درست کمک نماید.

ESC یکی از سیستم‌های ایمنی فعال کلیدی است که در حال حاضر به طور گسترده در خودروهای سواری و وسایل نقلیه تجاری امروزی نصب شده و تقریبا 80 تا 90 درصد از خودروهای مدرن در جاده‌های ایران مجهز به فناوری ESC هستند.

کارایی ترمز esc

فناوری ایمنی فعال می‌تواند از وقوع تصادفات به طور کلی جلوگیری کند یا حداقل به طور فعال به راننده کمک کند تا آسیب ناشی از یک موقعیت خطرناک را کاهش دهد. سیستم‌های فعال کنترل بیشتری را در موقعیت‌های خطرناک به راننده می‌دهند. برای این منظور، سیستم‌های ایمنی مختلف به طور مداوم بر عملکرد و محیط اطراف یک وسیله نقلیه نظارت می‌کنند.

از زمانی که وسایل الکترونیکی به منظور بهبود ایمنی وسایل نقلیه موتوری اضافه شدند، یکی از اولین سیستم‌های ایمنی که از مزایای آن بهره مند شد، سیستم‌های ترمز خودرو بود. با استفاده از سوپاپ‌ها، شیر برقی‌ها و سنسورهای سرعت در یک سیستم ترمز هیدرولیک، فرمولی به آن داده شد که می‌تواند میزان نیروی ترمز و ترمزهای فعال را کنترل کند. این عملکرد سیستمی را ایجاد کرد که امروزه به عنوان سیستم ترمز ضد قفل شناخته می‌شود که معمولاً ABS نامیده شده و تکامل اخیرتر، کنترل پایداری الکترونیکی یا ESC است. اگر برایتان سوال شده که ترمز ای بی اس چیست و یا نیاز به اطلاعات بیشتر درباره آن دارید روی لینک کلیک کنید.

‌‌‌‌‌

پیشگیری از تصادف با کنترل پایداری الکترونیکی ESC

یک سیستم پیشگیری از تصادف که به راننده در کاهش خطر لغزش یا از دست دادن کنترل جهت به دلیل عدم کشش (چرخش به بیرون) کمک می‌کند.

ESC به کنترل خودرو کمک می‌کند زمانی که وسیله نقلیه سعی در سر خوردن دارد، کنترل شود. این کار را با اعمال ترمز  ABS  روی یک یا همه چرخ‌ها انجام می‌دهد تا ماشین را در جهتی که می‌خواهید قرار دهد. همچنین اگر رایانه تشخیص دهد که خودرو در خطر است، ممکن است قدرت موتور را کاهش دهد.

کنترل کشش TCچرخش چرخ را در هنگام شتاب محدود می‌کند. این کار را با اعمال ترمز ABS روی چرخ‌های محرک فقط در صورت تشخیص لغزش انجام می‌دهد. درست مانند کنترل پایداری، در صورت تمایل بیش از حد، می‌تواند قدرت موتور را کاهش دهد.

اگه مفیده ببین!  طول عمر باتری

‌‌‌‌

ترمز ESC

‌‌‌‌‌‌‌‌

نکات فنی ترمز esc

ESC از داده‌های حسگرهای اطراف خودرو از جمله سنسورهای سرعت چرخ و سنسور فرمان استفاده می‌کند تا ورودی راننده را تشخیص دهد تا مشخص کند آیا خودرو شروع به انحراف از مسیر خود می‌کند یا خیر. سپس کامپیوتر می‌تواند ترمزهای ضد قفل را روی یک یا همه چرخ‌ها به طور مستقل اعمال کند تا ماشین را در جهتی که می‌خواهید قرار دهد. همچنین اگر رایانه تشخیص دهد که خودرو را کنترل می‌کند، ممکن است قدرت موتور را کاهش دهد. در حالی که محدودیت‌هایی برای دستیابی به آن وجود دارد، ESC در کمک به راننده برای به دست آوردن مجدد کنترل وسیله نقلیه در مواقع اضطراری بسیار موثر است. اطلاعات در زمینه اصطلاحات خودرویی سیستم ترمز می‌تواند برای شما کار را ساده تر کند.

در 10 ژوئیه 2014 طبق دستور قانون حمل و نقل زمینی، ترمز خودروهای سبک 2002 اصلاح شد، ترمز ESC را برای خودروهای سبکی که وارد ناوگان ما می‌شوند الزامی کرد و این به تدریج در کلاس‌های مختلف خودروهای وارداتی اعمال شد. از 1 مارس 2020 آژانس حمل و نقل دستور داده است که تمام وسایل نقلیه جدید و استفاده شده باید مجهز به ESC باشند. بنابراین احتمال دارد که اگر در حال حاضر آن را ندارید، وسیله نقلیه بعدی شما حداقل باید این ویژگی ایمنی مهم را داشته باشد.

‌‌‌‌‌‌

چگونه بفهمم وسیله نقلیه من مجهز به ترمز ESC است؟

خودروهای مجهز به ESC دارای یک چراغ نشانگر بر روی داشبورد خواهند بود که پس از تکمیل فرآیند خودآزمایی خودرو خاموش می‌شود. این ویژگی زمانی فعال خواهد شد که جرقه خودرو روشن باشد. اگر لامپ روشن بماند، ممکن است نشانه‌ای از وجود نقص باشد و ممکن است سیستم به درستی کار نکند. همچنین ممکن است یک دکمه جداگانه برای خاموش کردن کنترل کشش در صورت نیاز وجود داشته باشد. متداول‌ترین نماد نمایش داده شده برای شناسایی ESC، تصویری از یک وسیله نقلیه بوده که در زیر چرخ‌ها همراه با نشانه‌های لغزش خمیده به تصویر کشیده شده است.

‌‌‌‌‌‌

نحوه استفاده از ترمز ESC

اگر در مورد سیستمی که ممکن است برای وسیله نقلیه شما نصب شود شک دارید، به کتابچه راهنمای سازنده مراجعه کنید یا برای اطلاعات بیشتر به نماینده تولیدکنندگان خودرو محلی خود مراجعه کنید.

1. فعال کردن

ترمز ESC هنگامی که ماشین خود را روشن می‌کنید فعال می‌شود.

2. استفاده کردن

ESC به طور خودکار درگیر می‌شود تا به جلوگیری از بیش فرمانی و کم فرمانی کمک کند.

3. در مسیر بمانید

ESC با ترمز کردن تک تک چرخ‌ها و کاهش سرعت موتور کار می‌کند – به شما کمک می‌کند کنترل را حفظ کنید.

اگه مفیده ببین!  نکات نگهداری خودرو در بهار و تابستان

‌‌‌‌‌‌‌‌

ترمز ESC چگونه کار می‌کند؟

این ویژگی به شما کمک می‌کند تا کنترل جهت ماشین خود را به دلیل چرخش از دست ندهید. در صورت مؤثر بودن، خطر واژگونی شما را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

با وجه به فن‌آوری موجود در پشت آن، مجموعه‌ای از سنسورها جهت حرکت وسیله نقلیه شما، موقعیت روی فرمان و ترمزهای روی لاستیک‌های شما را می‌خوانند. اگر تشخیص دهند که خودرو در مسیری که شما می‌خواستید حرکت نمی‌کند، این ویژگی با تنظیم سرعت و ترمز انتخابی یک یا چند چرخ به تصحیح خودروی شما در مسیر برگشت کمک خواهد کرد.

‌‌‌‌‌‌

نکاتی برای استفاده از ترمز ESC

  • هنگامی که سیستم ترمز ضد قفل خودرو شما به طور موثر کار می‌کند، کنترل پایداری الکترونیکی موثرترین عملکرد را دارد.
  • علل رایج نقص عملکرد ABS 4 چرخ شامل فرسودگی لنت‌های ترمز و هوا یا کثیفی در روغن ترمز است.
  • هر دو ESC و ABS زمانی موثرتر عمل می‌کنند که لاستیک‌ها به درستی باد شده و در شرایط خوبی باشند.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

سخن پایانی

ESC برای عملکرد به سیستم ترمز ضد قفل  ABS  و سیستم‌های کنترل کشش متکی است. اگر یک یا هر دوی این سیستم‌ها به درستی کار نمی‌کنند، ESC نمی‌تواند به تثبیت خودرو شما در مواقع اضطراری کمک کند. اگر هشدار خرابی ESC را دریافت می‌کنید، ممکن است به این معنی باشد که مشکلی در ABS، کنترل کشش یا سیستم ESC شما وجود دارد. اگر اخطاری دریافت کردید، به محض ایمن شدن، خودروی خود را نزد مکانیک خود ببرید.

سوالات متداول

2 نظر در “ترمز esc چیست؟

  1. محمدرضا ملایی گفت:

    سلام کار مثبتی هست ، باعث میشه اطلاعات ما در مورد اپشن های خودرو زیاد تر بشه در ضمن من یه x33 cross mvm دارم تو سربالایی کم میاره /قرقر میکنه انگار مثلا دنده رو دنده میفته و رد میکنه و صدای قر قر میده و تقریبا میمونه /ولی وقتی escرا غیر فعال میکنم درست میشه لطفا راهنمایی کنید ممنون

    1. ممنون از شما؛ متاسفانه اطلاعات ما در خصوص سوال شما کافی نیست. می ترسیم پیشنهادی بدم که به شما آسیب وارد بشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *