نگهداری جلوبندی

اصطلاحات خودرویی؛ سیستم ترمز

اصطلاحات خودرویی؛ سیستم ترمز

شیشه کردن لنت

در قدم اول اصطلاحات خودرویی به مبحث شیشه کردن لنت خواهیم پرداخت؛ گاهی مکانیک ها می گویند لنت ماشین شما شیشه شده و یا شیشه کردن لنت را می گویند. شیشه کردن لنت یعنی تشکیل یک لایه‌ی نازک و شفاف از روغن و سایر ذرات و مواد فرسوده بر روی سطح آن است.

همان لایه‌ی شیشه مانند و صیقل شده، باعث کاهش اصطکاک بین لنت و دیسک می شود و باعث خوب ترمز نگرفتن خودروی شما می شود.

‌‌‌‌

علت شیشه کردن لنت چیست؟

در صورتی که لنت با کیفیت نباشد، گرمای بیش از حد، باعث ذوب و در هم آمیختن مواد رزینی، فلزی (که معمولا لنت از آن ساخته می شود) با مواد سایشی دیگر می شود. این لایه صاف بر روی لنت تشکیل می شود. در این شرایط لنت خاصیت ترمز گیری و اصطکاک خود را از دست می دهد.

یکی از راهکارهای جلوگیری از شیشه کردن لنت ترمز، خرید لنت ترمز با کیفیت است، پارت لوکس برای شما امکان خرید لنت ترمز خوب را فراهم کرده و ویژگی های لنت ترمز خوب را نیز به خوبی نوشته است. تعویض لنت‌های شیشه کرده مانع خراب شدن دیسک ترمز می شود.

در ادامه اصطلاحات خودرویی به آینه کردن دیسک می پردازیم که آن هم به همین موضوع آینه شدن ترمز برمی‌گردد.

آیینه کردن دیسک

آینه شدن دیسک ترمز چیست؟ این سوالی است که هر صاحب خودرویی ممکن است در تعمیرگاه آن را بشنود.

اگه مفیده ببین!  انواع سیبک و اجزای آن

گرم‌ شدن بیش از حد ترمزها ممکن است باعث شیشه کردن دیسک ترمز و یا آینه شدن دیسک ترمز ‌شود. لنت ها طوری ساخته شده‌اند که تا دمای مشخصی تحمل می کنند؛ با گرم ‌شدن زیاد، اجزای آن تجزیه و ذوب می شوند که باعث صاف و صیقلی شدن سطح دیسک ترمز می شوند.

جلوگیری از آینه شدن دیسک ترمز

کاهش فشار بر ترمزها می تواند از این شرایط جلوگیری کند. برای این کار، به‌جای ترمزهای مکرر، دور موتور را با تغییر دنده کاهش و یا افزایش بدهید. همچنان که گفتیم استفاده از لنت و دیسک با کیفیت هم موثر است.

‌‌

اسفنجی شدن پدال ترمز

اصطلاح خودرویی اسفنجی شدن پدال به معنی نرم شدن آن به صورت غیر عادی است. هر راننده ای این غیر عادی شدن ناگهانی را احساس می کند.

دلایل اصلی اسفنجی شدن ترمز

احساس اسفنجی شدن ترمز ممکن است به دلیل وجود هوا و حبس شدن هوا در خطوط و مسیر اتصالات ترمز و یا نشتی روغن در سیستم هیدرولیک باشد. گاهی کم شدن روغن ترمز و یا فرسودگی آن هم می تواند باعث این مشکل شود.

آیا رانندگی با پدال ترمز اسفنجی ایمن است؟

مطمئنا رانندگی با ترمز اسفنجی بسیار خطرناک است.

چوب شدن پدال ترمز

بهتر است موضوع را با این سوال شروع کنیم: چرا پدال ترمز خودرو سفت می شود؟ اصولا ترمز باید نرم باشد اما اگر راننده احساس کرد در حال فشار دادن یک تخته سنگ است، این حالت غیر عادی است.

اگه مفیده ببین!  علائم خرابی کاسه چرخ عقب پراید

بوستر ترمز ضعیف دلیل اصلی سفت بودن پدال ترمز است. همچنین نشتی شلنگ خلا هم بی تاثیر نیست. اما بیش از آن کیفیت روغن ترمز است که باید بررسی شود.

ترمز دمدمی مزاج

به انسانی که نتواند در تصمیم گیری هایش ثبات داشته باشد، دمدمی مزاج می گویند. پدال دمدمی مزاج هم بگیر و نگیر دارد. این اصطلاحات خودرویی مربوط به پدالی است که بیش از حد پایین می‌رود تا ترمز بگیرد و یا کمی فشار بر پدال، لنت ها را بلافاصله درگیر می‌کند؛ این مشکلات نشان از اشکال در سیتم ترمز است.

نتیجه

لازم به ذکر است اصطلاحات خودرویی زیاد دیگری در بازار خودرو مخصوصا نزد ماشین بازان، فروشندگان خودرو و همچنین اصطلاحات آگهی های‌ فروش خودرو وجود دارد که از آن مکرر استفاده می شود. اما در اینجا صرفا به اصطلاحات سیستم ترمز پرداخته شده است.

‌‌

اصطلاحات بنگاه داران: ‌‌‌‌‌

معمولا از این اصطلاحات استفاده می کنند: لازرورق بودن خودرو، تومارون و رنگ مارون، ماشین دور رنگ، ماشین خشک، ماشین کف خواب، ماشین شوتی، شاسی پلمپ، سه تیکه در بنز، ماشین ۳ کلید، ماشین ۵ کلید، خودرو ۷ کلید و…

اصطلاحات ماشین بازان:‌

‌‌کات آف زدن، دریفت کشیدن، بک فایر، ارتفاع زدن خودرو، دِرَگ ماشین، تیونینگ ماشین، ماسل کار/ خودروی عضلانی، گرند تورینگ و…

اصطلاحات مکانیک ها:

برق دزدی ماشین، باتری مرده، دونات زدن ماشین، یاتاقان زدن خودرو، واشر زدن ماشین، ناک زدن موتور، شاسی کشی، کوبیدن ماشین، آب و روغن قاطی کردن، کپ کردن ماشین، کله زدن خودرو و سکته کردن ماشین و…

لطفا نظرات خود را در باب این مقاله برای ما بنویسید.🙏😊

2 نظر در “اصطلاحات خودرویی؛ سیستم ترمز

  1. کمایی ۱۳۵۹ گفت:

    چه قدر عالی

  2. شاهپور گفت:

    اصطلاحات خودرویی که باید بلد باشیم خیلی زیاده
    اصطلاحات ماشین بازها همینطور
    ماشین کف خواب
    سقف شیشه ای
    فرمان دی کات
    ماشین 5 کلید
    ریمپ
    چهار چرخ متحرک

    انا رو هم بگین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *