نگهداری خودرو, وبلاگ

علت تصادفات جاده‌‌‌‌‌ای

تصادفات جاده‌‌‌‌‌ای - پارت لوکس

تصادف رانندگی ناخواسته ترین اتفاقی است که برای هر راننده جاده ای و خیابانی اتفاق می افتد. بدترین مساله آن است که ما از اشتباهات خود در جاده درس نمی‌گیریم.

اکثر رانندگان به خوبی از قوانین رانندگی و اقدامات ایمنی آگاه هستند، اما سهل انگاری و بی توجهی باعث تصادفات می شود. عمدتا علت تصادفات جاده‌‌‌‌‌ای خطاهای انسانی است. ما در حال توضیح برخی از رفتارهای رایج انسان ها هستیم که منجر به تصادف می شود.

  1. سرعت بیش از حد؛
  2. رانندگی در حالت مستی؛
  1. حواس پرتی راننده؛
  2. عبور از چراغ قرمز؛
  3. استفاده نکردن از وسایل ایمنی مانند کمربند و کلاه؛
  4. عدم پایبندی راننده به حرکت بین خطوط و سبقت غیرمجاز؛

آنچه  بیان شد تنها منحصر به کشور ایران نیست؛ بلکه این موارد رایج ترین رفتار رانندگان در سراسر دنیاست که منجر به تصادفات جاده‌‌‌‌‌ای می شود. در پاسخ به این سوال که علت اغلب تصادفات چیست؟ به شرح هر یک از موارد بالا می پردازیم:

  • سرعت بیش از حد:

بیشتر تصادفات جاده‌‌‌‌‌ای منجر به فوت به دلیل سرعت غیرمجاز رخ می دهد. انسان ها به لحاظ روانی و طبیعی میل به برتری دارند. اگر به انسان فرصت داده شود مطمئناً به دنبال سرعت بی نهایت هستند. اما زمانی که جاده را با سایر رانندگان به اشتراک می گذاریم، پس پشت خودروهای دیگر می مانیم و نمی توانیم از همه جلو بزنیم!

افزایش سرعت، خطر تصادف و شدت جراحت در تصادف چند برابر می کند. خودروهای تندتر نسبت به خودروهای کندتر، مستعد تصادف بیشتری هستند. هر چه سرعت بیشتر باشد، خطر بیشتر است.

در سرعت بالا، خودرو به مسافت بیشتری برای توقف نیاز دارد، یعنی فاصله ترمز بیشتر. یک وسیله نقلیه کندتر فوراً متوقف می شود در حالی که خوروری پرسرعت، مسیر طولانی را برای توقف طی می کند برهمین اساس مسافت طولانی تری بیشتر بر روی جاده می لغزد. وسیله نقلیه ای که با سرعت بالا حرکت می کند در هنگام تصادف صدمات بیشتری را به همراه خواهد داشت.

خطای در تصمیم گیری نیز با شدت سرعت کاهش پیدا می کند.

  • رانندگی در حالت مستی:

چه دوست داشته باشیم و چه دوست نداشته باشیم؛ گاهی شاهد مصرف الکل در جشن ها و مهمانی ها هستیم. اگر نوشیدنی با رانندگی مخلوط می شود جشن و عروسی را به یک بدبختی تبدیل می کند.

الکل تمرکز را کاهش می دهد همچنین زمان واکنش بدن انسان را کاهش می دهد. گاه به دلیل سرگیجه، بینایی مختل می شود. الکل ترس را از بین می برد و انسان را به ریسک کردن تحریک می کند. همه این عوامل در حین رانندگی باعث تصادفات جاده‌‌‌‌‌ای و حرکات مرگبار می شود. به ازای افزایش 0.05 غلظت الکل خون، خطر تصادف دو برابر می شود.

‌‌

علاوه بر الکل بسیاری از داروها، نیز بر مهارت ها و تمرکز لازم برای رانندگی تأثیر می گذارند. اول از همه، توصیه می کنیم از مصرف الکل خودداری کنید. اما اگر احساس می کنید که شادی شما بدون مشروب الکلی کامل نمی شود، به هنگام مستی رانندگی نکنید! می توانید از یک دوست بخواهید شما را به خانه برساند.

  • حواس پرتی برای راننده:

اگرچه حواس پرتی در حین رانندگی می تواند جزئی باشد، اما می تواند باعث تصادفات جاده‌‌‌‌‌ای بزرگ شود. بار دیگر به این سوال بر می گردیم که: علت اغلب تصادف چیست؟ بدون شک حواس پرتی راننده در کسری از ثانیه، یکی از علت های اساسی است. 

حواس پرتی می تواند بیرون یا داخل وسیله نقلیه باشد. در حال حاضر مهمترین عامل حواس پرتی صحبت کردن با تلفن همراه در حین رانندگی است. صحبت کردن با تلفن، بخش عمده ای از مغز را اشغال می کند و بخش کوچکتر مهارت های رانندگی را کنترل می کند. این شرایط مغز واکنش و توانایی قضاوت را مختل می کند.

اگه مفیده ببین!  نکات رانندگی با کودک

هنگام رانندگی نباید به تماس های تلفنی توجه کرد. اگر تماس فوری است، باید به کنار جاده رفته و وارد گفتگو شوید. برخی از عوامل حواس پرتی در جاده عبارتند از:

  1. تنظیم آینه ها در حین رانندگی؛
  2. موسیقی بلند در وسیله نقلیه؛
  3. حیوانات در جاده؛
  4. بنرها و بیلبوردها.
  • عبور از چراغ قرمز:

عبور از چراغ در تقاطع ها یک رفتار رایج میان رانندگان است. رانندگان بی احتیاط وسایل بدون توجه به نور قرمز از آن عبور می‌کنند. انگیزه اصلی رد شدن از چراغ قرمز صرفه جویی در زمان است. تصور رایج این است که توقف در پشت چراغ قرمز اتلاف وقت و سوخت است.

مطالعات نشان داده است که رعایت صحیح علائم راهنمایی و رانندگی توسط همه رانندگان باعث صرفه جویی در زمان می شود و مسافران به طور ایمن و به موقع به مقصد می رسند. یک رد کردن ساده چراغ قرمز نه تنها جان راننده را به خطر می اندازد، بلکه ایمنی سایر کاربران جاده را نیز به خطر می اندازد. گاهی این اقدام یک راننده، دیگر رانندگان را به انجام آن تحریک می کند و در نهایت باعث هرج و مرج در عبور می شود. این هرج و مرج در تقاطع ها عامل اصلی ترافیک است. در نهایت همه دیر به مقصد می‌رسند.

  • استفاده نکردن از وسایل ایمنی مانند کمربند و کلاه:

استفاده از کمربند ایمنی در خودروهای چهارچرخ در حال حاضر اجباری است و نبستن کمربند ایمنی موجب جریمه می شود. براساس مطالعات انجام شده، استفاده از کمربند ایمنی و کلاه ایمنی به شدت از آسیب در هنگام تصادف می کاهد. بستن کمربند ایمنی و کلاه ایمنی شانس زنده ماندن در تصادفات جاده‌‌‌‌‌ای شدید را دو برابر می کند.

در بسیاری از کشورها مرگ و میر موتورسیکلت پس از اجباری شدن استفاده از کلاه ایمنی به شدت کاهش یافته است.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

سایر عوامل در تصادفات جاده ای

رانندگان: سرعت بیش از حد، رانندگی عجولانه، نقض قوانین، عدم توجه به علائم، خستگی، الکل.

عابر پیاده: بی احتیاطی، بی سوادی.

مسافران: بیرون آوردن بدن به خارج از وسیله نقلیه(پنجره/ سانروف)، صحبت با رانندگان، پیاده شدن و سوار شدن به وسیله نقلیه از سمت اشتباه، گرفتن اتوبوس در حال حرکت و غیره.

وسایل نقلیه: خرابی ترمز یا فرمان، ترکیدگی لاستیک، مشکل در چراغ ها، اضافه بار، بارهای بیرون زده.

شرایط جاده: چاله ها، جاده آسیب دیده، جاده های فرسوده  و تقاطع راه های فرعی با بزرگراه ها، سرعت شکن های غیرقانونی.

شرایط آب و هوایی: مه، برف، بارندگی شدید، طوفان باد، تگرگ.

اقدامات پیشگیرانه در حوادث:

آموزش و آگاهی در مورد ایمنی راه؛

اجرای دقیق قانون؛

مهندسی اصولی:

الف) طراحی مناسب وسیله نقلیه

ب) زیرساخت جاده

حواس پرتی را محدود کنید:

 همچنین باید از سایر عوامل حواس پرتی مانند غذا خوردن، آرایش کردن، بحث و جدل با سرنشینان و یا هر چیزی که توجه شما را از جاده دور می کند، اجتناب کنید.

توجه شما باید معطوف به جاده و دستانتان روی فرمان باشد. آینه های عقب را چک کنید.

هنگام رانندگی در آب و هوای بد محتاط تر باشید:

شرایط بد آب و هوایی می تواند منجر به تصادفات شدید اتومبیل شود، بنابراین در چنین شرایطی باید در رانندگی با احتیاط بیشتری عمل کنید. باران، طوفان برف و تگرگ جاده را برای خودروها، موتورسیکلت‌ها و کامیون‌ها لغزنده و خطرناک می‌کند – به ویژه رانندگی در بزرگراه.

بخاطر سطوح لغزنده اغلب وسایل نقلیه در هنگام ترمزگیری از کنترل خارج می شوند و سر می خورند؛ هنگام رانندگی در مه باید احتیاط بیشتری داشته باشید.

اگه مفیده ببین!  عیب‌یابی دنده فرمان خودرو

مراقب نقاط کور باشید:

 نقاط کوری در اطراف خودرو هستند که متوجه آن نیستید. ممکن است آینه‌های بغل یا آینه‌های دید عقب این نقاط را نشان ندهند. این مشکل به طور خاص، جان موتورسواران را به خطر می اندازد، زیرا اتومبیل های بزرگ و کامیون ها اغلب نمی توانند  موتورسواران را در نقاط کور خود ببینند.

برای جلوگیری از تصادفات نقطه کور، قبل از رفت و آمد یا سرعت خارج شدن از وسیله نقلیه خود، حتماً مناطق کور خود را شناسایی کنید. هنگام تغییر مسیر پشت سر خود را بررسی کنید. آینه های خود را با سیگنال های سبز دوبار بررسی کنید تا مطمئن شوید که می توانید اطراف خود را ببینید

‌‌

پیامدهای مستقیم تصادفات:

1 فوتی (مرگ) 2. جراحت 3. خسارت مالی

‌‌‌‌‌‌‌

ایمنی چیست؟

ایمنی را به “رهایی از خطر” تعریف می کنند. وقتی از خطر رها شویم، در امان هستیم. ریسک هم “احتمال وارد شدن آسیب یا ضرر” تعریف می کنند.

مطمئنا، ما هرگز نمی توانیم 100٪ از خطر رهایی داشته باشیم. ریسک در اطراف ما وجود دارد. حتی اگر در خانه یا دفتر خود بنشینیم و این مقاله را بخوانیم، باز هم 100٪ از خطر در امان نیستیم.

پس باید فرار از این رنج همیشگی نسبت به کاهش ریسک اقدام کنیم.

اگر در کاهش ریسک شکست بخوریم چه اتفاقی می افتد؟

تصادف!!

تصادفات چیست؟

برای تصادف می توان یک تعریف چهار بخشی استفاده کرد.

تصادف:

یک اتفاق برنامه ریزی نشده که…

فعالیت عادی را مختل می کند…

افراد را درگیر یا تحت تأثیر قرار می دهد. . .

و علت دارد!

یک تصادف می تواند به سادگی پیچ خوردن پا بر روی فرش باشد.

 اما فعالیت عادی و روزمره شما را مختل می‌کند.

 افراد دیگر خانواده و تیم پزشکی را درگیر و یا تحت تاثیر قرار می دهد.

 اما یک تصادف وحشتناک رانندگی به همین آسانی نیست!

سوال و جواب

رانندگی بی احتیاط و بی پروا کیست؟

رانندگی بی احتیاطی تعریف گسترده ای دارد که از شهری به شهر دیگر متفاوت است. معمولاً شامل رفتار رانندگی است که نشان دهنده بی توجهی به ایمنی دیگران است!

خیلی به وسیله نقلیه دیگری نزدیک می شود!

راننده ای با سرعت از چراغ قرمز می گذرد!

بدون اینکه آینه هایش را چک کند از ماشین دیگری سبقت می گیرد!

یک راننده که بدون علامت دادن خطوط را تغییر می دهد!

یک راننده با سرعت زیاد از میان ترافیک عبور می کند!

حتی یک راننده که در بزرگراه با سرعت بسیار کم حرکت می کند!

راننده بی تجربه کیست؟

نوجوانان و سایر رانندگان بدون گواهینامه می توانند پشت فرمان بنشینند و آسیب جدی به سایر رانندگان وارد کنند. رانندگان بی تجربه نمی دانند در موقعیت‌های پرخطر چگونه واکنش نشان دهند، مثلاً اگر وسیله نقلیه شروع به سر خوردن کند، چگونه آن را کنترل کنند!

حتی رانندگان جوان با گواهینامه می توانند اجازه دهند بی تجربگی آنها منجر به تصادف شود. رانندگان نوجوان اغلب حواسشان پرت می شود یا ممکن است خطرات رفتارهای خطرناک رانندگی مانند اختلال در رانندگی یا سرعت غیرمجاز را به طور کامل درک نکنند. بی تجربگی علت بسیاری از انواع تصادفات جاده‌‌‌‌‌ای است و قربانیان مجروح باید غرامت کامل قبوض پزشکی و سایر خسارات پرداخت کنند!

با توجه به این که یکی از بیشترین آمار تلفات و آسیب ها مربوط به تصادفات نوروزی می‌باشد، در آن زمان دقت بیشتری بر روی نحوه رانندگی خود به خرج دهید.

پارت لوکس، تولید کننده قطعات جلوبندی خودرو؛ دهها مقاله کاربردی دیگر برای شما فراهم آورده است، پس به وبلاگ پارت لوکس سر بزنید! دست خالی برنمی گردید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *