نگهداری خودرو, وبلاگ

رایج ترین مشکلات موتور خودرو

موتورهای بنزینی - پارت لوکس

موتورهای بنزینی به دلیل کارایی و قدرت زیاد در وسایل نقلیه مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال، مانند هر سیستم مکانیکی، می توانند مشکلات مختلفی را در طول زمان تجربه کنند. در اینجا، برخی از رایج ترین مشکلات موتور خودرو که ممکن است موتورهای بنزینی با آن مواجه شوند، مورد بحث قرار خواهیم داد.

‌‌

احتراق ناقص موتور خودرو

یکی از رایج ترین مشکلات موتورهای بنزینی، احتراق ناقص است. این مشکل زمانی اتفاق می افتد که سیلندرهای موتور به درستی مخلوط سوخت و هوا را مشتعل نکنند. احتراق ناقص (احتراق صفر) موتور می تواند در یک یا چند سیلندر رخ بدهد. این امر می تواند منجر به از دست دادن قدرت موتور و حتی از کار افتادن موتور شود. اشتعال نادرست می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از جمله معیوب بودن شمع ها، کویل ها و یا انژکتورهای سوخت. خطای احتراق ناقص (میس فایر) به صورت کپ یا لرزش در هنگام حرکت کردن ماشین یا ریپ زدن ظاهر می شود.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

 داغ شدن موتور

مشکل دیگری که اغلب موتورهای بنزینی با آن مواجه هستند داغ شدن بیش از حد است.  گرمای بیش از حد بویژه، در ماه های گرم تابستان، ممکن است به دلیل عملکرد نادرست سیستم خنک کننده، گرفتگی رادیاتور یا سطح ناکافی مایع خنک کننده رخ دهد.

بررسی منظم سطح مایع خنک کننده و اطمینان از عملکرد صحیح رادیاتور و سیست خنک کننده، واترپمپ یا همان پمپ آب برای جلوگیری از گرمای بیش از حد ضروری است. ضمنا مقاله سیستم خنک کننده در همین سایت اطلاعات زیادی در این باره باره به شما می دهد.

لازم به ذکر است اگر درباره موتور خودرو کنجکاوید می‌توانید به وبلاگ پارت لوکس مراجعه کنید و مقاله ای جالب درباره انواع موتور را مطالعه کنید.

اگه مفیده ببین!  انواع سیبک و اجزای آن

‌‌‌‌‌‌

نشت روغن موتور

نشت روغن یکی دیگر از مشکلات رایج در موتورهای بنزینی است. علت نشت روغن موتور از زیر خودرو متعدد است و می توانند از نقاط مختلفی مانند واشرها، پیچ  تخلیه روغن، سوراخ شدن محفظه روغن یا کارتر و… صورت پذیرد. همچنین خراب شدن کاسه نمد گیربکس، گشاد و یا خراب شدن واشر آب‌بندی کارتر و نقص فنی در مخزن هیدرولیک فرمان و در سیستم جلوبندی خراب شدن پلوس می تواند دلایل این موضوع باشد. چنانچه خودروی شما دچار نشت روغن شده می‌توانید در مقاله دیگر ما علل آن را جویا شوید.

به خاطر داشته باشید علاوه بر روغن موتور 3 نوع روغن دیگر در خودرو استفاده می شود؛ روغن ترمز، روغن هیدرولیک و روغن گیربکس.

‌‌‌‌‌‌

سیستم سوخت رسانی خودرو

مشکلات سیستم سوخت نیز در موتورهای بنزینی رایج است. گرفتگی فیلترها(صافی بنزین) یا خرابی انژکتورهای سوخت می تواند جریان سوخت را محدود کرده و بر عملکرد موتور تأثیر بگذارد.  به‌علاوه، پمپ سوخت رسانی معیوب ممکن است باعث نرسیدن سوخت کافی به موتور شود و در نتیجه شتاب خودروی شما ضعیف شود.

تمیز کردن یا تعویض منظم فیلترهای سوخت و انژکتورها می تواند به جلوگیری از این مشکلات کمک کند.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

خرابی سیستم جرقه زنی

خرابی سیستم جرقه زنی یکی دیگر از نگرانی های موتورهای بنزینی است. سیستم جرقه زنی معیوب می تواند باعث ایجاد مشکل در استارت خودرو یا کاهش متناوب برق در حین رانندگی شود.

معیوب بودن کویل‌های احتراق، وایرشمع و شمع‌های فرسوده از عوامل رایج خرابی سیستم احتراق هستند. نشانه های خرابی سیستم جرقه زنی موتور خودرو از این قرار است: موتور ریپ می زند، می لرزد و گاهی صدای “پت پت” از اگزوز بیرون می آید.

بازرسی و تعویض منظم این قطعات طبق توصیه های کمپانی سازنده برای حفظ یک سیستم جرقه زنی قابل اعتماد ضروری است.

اگه مفیده ببین!  قطعات آسیب پذیر جلوبندی خودرو

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

 مشکلات سیستم اگزوز

خرابی اگزوز، نشتی و مسدود شدن اگزور خودروهم می تواند بر عملکرد خودرو و انتشار گازهای آلوده‌کننده در موتورهای بنزینی تأثیر بگذارد. مبدل کاتالیزوری یا صدا خفه کن آسیب دیده می تواند جریان خروجی اگزوز را محدود کرده و توان خروجی را کاهش دهد و در عین حال سطح انتشار گازهای گلخانه ای را افزایش دهد.

علائم خرابی اگزوز خودرو عدم شتاب گیری مناسب، لرزش زیاد و بد کار کردن موتور، بالا رفتن مصرف سوخت، به مشام خوردن بوی دود و سوختگی از محفظه موتور، همچنین زنگ زدگی لوله اگزوز را می توان برشمرد.

برای اطمینان از عملکرد بهینه موتور، بازرسی منظم سیستم اگزوز برای هر گونه علائم آسیب یا انسداد ضروری است.

‌‌‌‌

مشکلات سیستم برق خودرو

در نهایت، مشکلات الکتریکی می تواند موتورهای بنزینی را نیز آزار دهد.  مشکلاتی مانند باتری مرده، دینام معیوب یا مشکلات سیم کشی نقص در جعبه فیوز، دلکو و دینام خودرو می تواند منجر به مشکلات راه اندازی یا خرابی های الکتریکی متناوب در سیستم های خودرو شود.

بررسی منظم باتری و بازرسی اتصالات الکتریکی(همچنین تمیز کردن سولفات سر باتری)  برای جلوگیری از این مشکلات بسیار مهم است.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌

نتیجه

در حالی که موتورهای بنزینی عملکرد و کارایی عالی دارند، اما از مسائل مختلفی که ممکن است در طول زمان ایجاد شوند مصون نیستند. احتراق ناقص، گرمای بیش از حد، نشت روغن، مشکلات سیستم سوخت، خرابی سیستم جرقه زنی، مشکلات سیستم اگزوز و مشکلات الکتریکی برخی از چالش های رایجی هستند که صاحبان وسایل نقلیه با موتورهای بنزینی با آن مواجه هستند.

تعمیر و نگهداری به موقع و بازرسی های منظم نقش حیاتی در جلوگیری از تشدید این مسائل به مشکلات مهم تر ایفا می کند.

بزودی درباره مشکلات رایج موتور خودرو: علائم و نشانه ها + راهکارها و نحوه تشخیص و رفع مشکلات رایج موتور و مهمترین علائم خرابی موتور صحبت خواهیم کرد.

‌‌‌

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *